Zadajte prosím dátum svojho narodenia

Pre vstup na tento web musíte byť starší ako 18 rokov.
Zadajte dátum svojho narodenia a vyberte krajinu.

Tieto stránky používajú cookies za účelom skvalitňovania služieb a analýzy
návštěvnosti. Uvedením svojho veku súhlasíte s užívaním cookies
podľa zásad uvedených v našich Podmienkach užívania stránok.

Plzenský Prazdroj volá Hop Hop Hop! Moderné odrody českého chmeľu ovládli júlovú Voľbu sládků

Obľúbený program Plzeňského Prazdroja Voľba Sládkov dáva v júli priestor zažiariť moderným odrodám chmeľu vyšľachteným českými chmeliarmi. Plzeňskí sládkovia uvarili pivo Hop Hop Hop, ktoré nasleduje aktuálne trendy a postupy v pivovarníctve.
Plzenský Prazdroj volá Hop Hop Hop! Moderné odrody českého chmeľu ovládli júlovú Voľbu sládků

Nefiltrovaný svetlý špeciál obsahuje štyri druhy moderných chmeľových odrôd: Vital (uvedený na trh 2008), Agnus (2001), Saaz Shine (2019) a Saturn (2019). Prvé dva menované chmeľe sa vyznačujú výraznou horkosťou a chmeľovou, až korenistou arómou. Odroda Saaz Shine naopak vyniká jemnou bylinkovou vôňou a citrusovými tónmi, chmeľ Saturn je typický výraznou ovocnou arómou pripomínajúcou marhule a tropické ovocie.

„Aj keď základnými odrodami českých pestovateľov chmeľu zostávajú Žatecký poloraný červeňák, Sládek a Premiant, stále väčšie plochy chmeľníc sú vysadené novými odrodami, ktorými chmeliari reagujú na trend varenia pív najrôznejších štýlov. Odrody Vital a Agnus si medzi pivovarníkmi získali obľubu pre vyšší obsah horkých látok, nové chmele Saturn a Saaz Shine dodávajú pivom príjemnú exotickú arómu,“ hodnotí výber použitých chmeľov Zdeněk Rosa, predseda predstavenstva družstva Chmeliarstvo, ktoré spravuje 96 % plôch chmeľníc Českej republiky.

Spodne kvasený špeciál „Hop Hop Hop“ plnej zlatistej farby (12 EBC) obsahuje 5,2 % alkoholu. Po ochutnaní je najprv cítiť príjemnú chmeľovú arómu, ktorú čoskoro vystriedajú osviežujúce, ľahko ovocné tóny a celkový dojem poctivého českého ležiaka potvrdí vyššiu horkosť, ktorej hodnota sa pohybuje okolo 33 IBU.

„Chmeľ sa po anglicky povie ‚hop‘ a predsa, kto neskáče, nie je Čech! Júlovým špeciálom sme chceli vzdať hold českému chmeliarskemu remeslu a tradícii, ale zároveň aj ukázať, že naši chmeliari nespia na vavrínoch. Preto sme vzali štyri skvelé odrody moderného žateckého chmeľu a „okorenili“ nimi klasický český ležiak,“ vysvetľuje Tomáš Drahoňovský, manažér Plzenského Prazdroja, ktorý má program Voľba sládkov na starosť.

Perfektne načapovaný špeciál Hop Hop Hop bude možné si vychutnať po celý júl vo vybraných puboch a reštauráciách po celom Slovensku. Zoznam všetkých miest je k nahliadnutiu na stránke www.volbasladkov.sk.