Zadajte prosím dátum svojho narodenia

Pre vstup na tento web musíte byť starší ako 18 rokov.
Zadajte dátum svojho narodenia a vyberte krajinu.

Tieto stránky používajú cookies za účelom skvalitňovania služieb a analýzy
návštěvnosti. Uvedením svojho veku súhlasíte s užívaním cookies
podľa zásad uvedených v našich Podmienkach užívania stránok.

Vďaka Prazdroju Prazdroji môžete chodiť na Polnočnú celý december!

Bratislava, 4. decembra 2023 – Na decembrový predvianočný čas pripravili sládkovia Plzeňského Prazdroja pre program Voľba sládkov pivný špeciál s názvom „Polnočná“. Ide o tmavé vrchne kvasené nepasterizované pivo typu Black IPA so stupňovitosťou 13,3 % a obsahom alkoholu 5,6 %.
Vďaka Prazdroju Prazdroji môžete chodiť na Polnočnú celý december!

December - doba predvianočných príprav, chvíľ stretávania sa s priateľmi, bilancovanie i predsavzatia do budúceho roka. To všetko inšpirovalo plzeňských sládkov pri rozhodovaní o pivnom špeciáli, ktorý v decembri ponúknu v rámci programu Voľba sládkov pivným fajnšmekrom. „Rozhodli sme sa predvianočné a vianočné obdobie obohatiť pivom, ktoré priaznivcom pivných špeciálov podčiarkne tento romantický a magický čas. Voľba preto padla na veľmi tmavé silné pivo štýlu Black IPA vhodné na dlhé zimné večery. Názov Polnočná aj použitá grafika symbolizujú najdlhšie noci v roku a tradičné vianočné zvyky, ktoré sú často spojené s hľadaním odpovedí na to, čo sa stane v ďalšom roku. Preto v komunikácii používame aj vianočné veštby a horoskopy,“ vysvetľuje manažérka programu Voľba sládkov Linda Pilková.

Pri príprave silného vrchne kvaseného vianočného špeciálu použili prazdrojskí sládkovia päť druhov sladu. Základ tvoria slady plzeňský a pšeničný, slady mníchovský, karamelový a čokoládový potom výrazne obohatili chuť a dali pivu „Polnočná“ veľmi tmavú farbu (100 EBC). Výraznú horkosť (43 IBU) a jemnú chmeľovú arómu s citrusovými tónmi pivu dodali chmele Willamette, Sabro, Citra a Amarillo.

„Predvianočné obdobie si vyslovene žiada silný a originálny špeciál. Black IPA „Polnočná“ so svojou výraznou chuťou s čokoládovými a kávovými tónmi sa výborne hodí k obľúbeným zimným jedlám, výborne ladí s jablkovými, hruškovými alebo čokoládovými dezertmi a obstojí aj v kombinácii s ochutnávaním klasických vianočných cukroviniek,“ odporúča sládok programu Voľba sládkov Tomáš Pokorný.

Vianočný špeciál „Polnočná“ z Voľby sládkov Plzeňského Prazdroja si pivné fajnšmekri môžu vychutnať v decembri vo viac ako 200 puboch a reštauráciách po celej republike. Konkrétne podniky možno ľahko nájsť na webe volbasladkov.sk.

Tlačový hovorca Plzeňského Prazdroja Zdeněk Kovář je médiám k dispozícii na týchto kontaktoch: mobil: +420 735 189 368, email: zdenek.kovar@asahibeer.cz.