Zadajte prosím dátum svojho narodenia

Pre vstup na tento web musíte byť starší ako 18 rokov.
Zadajte dátum svojho narodenia a vyberte krajinu.

Tieto stránky používajú cookies za účelom skvalitňovania služieb a analýzy
návštěvnosti. Uvedením svojho veku súhlasíte s užívaním cookies
podľa zásad uvedených v našich Podmienkach užívania stránok.

RADEGAST HUTNÁ 15 ROZTAVÍ CHLADNÝ FEBRUÁR. DO VOĽBY SLÁDKOV SA VRACIA PRESNE PO ROKU

Voľba Sládkov vracia milovníkom silných pív Hutnú 15 z nošovického pivovaru. Inšpiráciou pre receptúru tohto špeciálu sa stalo hutnícke remeslo, ktoré je s regiónom piva Radegast úzko späté. Nošovickí sládkovia pripravili spodne kvasený, trikrát chmelený špeciálny ležiak s plnou, bohatou chuťou a výraznou horkosťou, ktorá je pre pivá Radegast charakteristická.
RADEGAST HUTNÁ 15 ROZTAVÍ CHLADNÝ FEBRUÁR. DO VOĽBY SLÁDKOV SA VRACIA PRESNE PO ROKU

Špeciálny program Voľba Sládkov Plzeňského Prazdroja prináša už 7. rok milovníkom piva nové pivné zážitky. Každý mesiac ponúka pivá najrôznejších pivných štýlov a chutí. Na mesiac február naši sládkovia vytvorili horkú novinku Radegast Hutná 15.

Inšpiráciu pre receptúru tohto nášho piva našli nošovickí sládkovia v domácom regióne. Pivovar Radegast varí už od svojho založenia pivo pre tvrdých chlapov tunajšej priemyselnej oblasti, horalov alebo jednoducho pre správnych chlapov. „Hutníci patria medzi miestnych patriotov, ktorí sú rovnako ako my hrdí na svoj kraj aj horké pivo Radegast. Hutná 15 preto vzdáva hold ich tvrdému remeslu. Je to pivo podobne silné, plné, horké a bez kompromisov. Som presvedčený, že bude chutiť nielen im, ale všetkým milovníkom dobrého piva po celej ČR,“ vraví za ľudí z Nošovíc autor receptu, hlavný sládok pivovaru Radegast Petr Kwaczek.  

Hutná 15 je charakteristická svojou intenzívnou chmeľovou arómou, ktorú jej dodáva tretia dávka chmeľu. Od svojho niekdajšieho predchodcu, Radegastu Extra Horkej 15, sa tento špeciál líši okrem chmelenia tiež väčšou dávkou farebného sladu, ktorá mu pridala na intenzite farby. Vznikol tak polotmavý špeciálny ležiak so 6,5 % alkoholu. Jeho horkosť dosahuje 50 jednotiek IBU. „Chuť piva je bohatá. Vysoký obsah sladových látok aj karamelové tóny chute, ktoré pivu dáva veľká dávka karamelového sladu, vyvažujú výraznú chmeľovú horkosť, takže výsledný dojem po napití je príjemný a harmonický,“ približuje februárový špeciál manažér Voľby Sládkov Tomáš Drahoňovský.  

Pre všetkých, ktorí radi ochutnávajú nové pivá a uprednostňujú plné horké pivá, bude Hutná 15 pripravená na výčape tisícky krčiem a reštaurácii po celom Česku a Slovensku už začiatkom februára. Konkrétne podniky je možné nájsť na webe volbasladkov.sk.