Zadajte prosím dátum svojho narodenia

Pre vstup na tento web musíte byť starší ako 18 rokov.
Zadajte dátum svojho narodenia a vyberte krajinu.

Tieto stránky používajú cookies za účelom skvalitňovania služieb a analýzy
návštěvnosti. Uvedením svojho veku súhlasíte s užívaním cookies
podľa zásad uvedených v našich Podmienkach užívania stránok.

Mrazivé osvieženie v januári prináša spolupráca so Sibeériou

Voľba sládkov započína 10. ročník svojej existencie spoluprácou s jedným z najobľúbenejších českých minipivovarov - Sibeeria. Výsledkom je Cryonaut, Cold IPA s chmeľovou chuťou a jemným dotykom citrusovej arómy.
Mrazivé osvieženie v januári prináša spolupráca so Sibeériou

Plzenský Prazdroj v rámci programu Voľba sládkov nadväzuje spolupráce s minipivovarmi, ktoré sa vyznačujú vysokou kvalitou piva a vášňou pre pivovarské remeslo. V januári prichádza na trh Cryonaut, Cold IPA uvarená v spolupráci s minipivovarom Sibeeria. Ide tak už o štrnáste pivo, pri vzniku ktorého sa Plzenský Prazdroj spojil s iným pivovarom.

Manažér programu Tomáš Drahoňovský zdôrazňuje, že zvolenie štýlu Cold IPA pre tento januárový špeciál nie je čisto náhodné. Cold IPA patrí medzi najnovšie trendy v pivnom svete. Pivá od Sibeerie, oceňované ako odborníkmi, tak aj organizáciou Hop Growers of America, túto voľbu len potvrdzujú.

Cryonaut sa prezentuje ako svetlá, spodne kvasená Cold IPA s obsahom alkoholu 5,5% a stupňovitosťou 12,3. Tomáš Pokorný, sládok Plzeňského Prazdroja, vysvetľuje, že použitím spodného kvasenia pri nižších teplotách a špeciálnych vymrazovaných chmeľov Cryo Idaho a Cryo Pop získava pivo jedinečný chuťový charakter.

Cryonaut, ako ho charakterizuje sládok pivovaru Sibeeria Jiří Bauer, ponúka osviežujúcu chuť s vyššou horkosťou (40 IBU) a výraznou chmeľovou arómou, doplnenou jemným dozvukom tropického ovocia, citrusov a bylín. Hlavnou devízou tohto piva je skvelá piteľnosť, ktorú ocenia nielen priaznivci nových pivných štýlov, ale aj tradiční českí pivári.

Na zdravie!