Zadajte prosím dátum svojho narodenia

Pre vstup na tento web musíte byť starší ako 18 rokov.
Zadajte dátum svojho narodenia a vyberte krajinu.

Tieto stránky používajú cookies za účelom skvalitňovania služieb a analýzy
návštěvnosti. Uvedením svojho veku súhlasíte s užívaním cookies
podľa zásad uvedených v našich Podmienkach užívania stránok.

Augustová explózia chutí: Osviežte sa naším špeciálom Tropikale a jedinečným pivným koktejlom!

Augustová Voľba sládkov už po piaty krát prináša obľúbenú variáciu piva typu Summer Ale. Letná stálica v programe Plzeňského Prazdroja tento rok nesie názov Tropikale a je plná sviežich chutí vrchne kvaseného piva s výraznejšou citrusovou arómou. Tropikale sa navyše stal základom špeciálneho pivného kokteilu.
Augustová explózia chutí: Osviežte sa naším špeciálom Tropikale a jedinečným pivným koktejlom!

Nefiltrovaný špeciál Tropikale je svieže, vrchne kvasené letné pivo s krásnou zlatistou farbou. Vďaka americkým chmeľom má príjemnú horkosť a výraznú arómu s perfektne vybalansovanými citrusovými a chmeľovými tónmi. Predstavuje tak ľahké a dobre piteľné pivo ideálne do letných dní.

Voľba sládkov sa pre mesiac august navyše spojila so Super Panda Circus, jedným z najoriginálnejších českých barov, a spoločne prinášajú špeciálny pivný koktejl nabitý letnými chuťami. Hlavnú úlohu hrajú okrem piva Tropikale aj grepová a yuzu šťava, chuťové poháriky následne prekvapí soľná krusta a limetka.

„Celý koncept koktejlu sme pojali ako svieži a dobre piteľný letný drink. Hlavnými bodmi sú horkosť a citrusovosť Tropikalu. Zároveň sme chceli, aby bol koktejl jednoduchý na prípravu a hosť si ho dokázal namiešať aj sám pri stole. Spojili sme dokopy ideu dvoch drinkov Paloma a Lagerita, čo sú veľmi osviežujúce koktejly, jeden je s pivom a druhý s grepovou šťavou. Tiež sme chceli zachovať rukopis Super Panda Circus – pre tento bar je typické použitie ázijských a exotických surovín – preto sme do koktejlu pridali aj šťavu z japonského citrusu yuzu,“ hovorí autor receptu, barman z podniku Super Panda Circus Michal Nevrlý.

Vrchne kvasený špeciál Tropikale obsahuje 4,3% alkoholu. Keďže je nefiltrovaný, vyznačuje sa krásnou, svetlo žltou farbou (13 EBC) s jemným zákalom typickým pre tieto pivá. Po napití je najprv cítiť citrusové tóny grapefruitu, ktoré čoskoro doplní príjemná vyššia horkosť (33 IBU) a plná chmeľová aróma.

„Ľahký letný Ale žne v ponuke Voľby sládkov úspechy každý rok. Tento rok sme sa ho ale rozhodli využiť na to, aby sme ukázali, že pivo môže byť aj súčasťou chutného osviežujúceho koktejlu, aký k letným mesiacom neodmysliteľne patrí!“ dodáva Tomáš Drahoňovský, manažér rozvoja Plzeňského Prazdroja a vedúci programu Voľba sládkov. „Špičkoví barmani zo Super Panda Circusu navrhli jeho recept tak, aby vám ho zvládol namiešať aj výčapník vo vašej obľúbenej reštaurácii alebo pube, kde koktejly bežne neponúkajú,“ dodáva.

Perfektne načapovaný špeciál Tropikale a pivný koktejl je v ponuke v priebehu celého augusta vo vybraných puboch a reštauráciách po celej Českej i Slovenskej republike.

Zoznam všetkých miest je k nahliadnutiu na našom webe.